VÄLKOMMEN TILL OSS

ASTRAKANEN REHABSAMORDNING

some

Ibland kan man behöva hjälp att få ihop livspusslet, det är här jag kommer in i bilden

Lotta heter jag som arbetar som rehabkoordinator på Astrakanen. Jag är länken mellan dig som patient, läkare och Försäkringskassa. Jag arbetar nära din läkare och övrig personal på hälsocentralen. 

Jag medverkar i utredning och kartläggning samt i planering och samordning av de insatser du som patient behöver. Jag finns här för dig som är sjukskriven, i syfte att underlätta för dig att återgå i arbetssökande eller vara kvar i arbete. Att stöttas av en rehabkoordinator gör skillnad när du är sjuk. 

 

För dig som patient kan jag: 

  • vara ett stöd och coacha dig i bland annat kontakten med Försäkringskassa, Arbetsförmedling och arbetsgivare.
  • vid behov ha kartläggande rehabiliteringsmöten med dig för att bland annat följa upp din sjukskrivnings- och rehabiliteringsplan. 
  • kartlägga ditt rehabiliteringsbehov i samverkan med övriga aktörer på hälsocentralen.
  • initiera tidiga insatser med arbetsgivare alternativt Arbetsförmedling i samråd med din läkare efter samtycke från dig.
  • erbjuda det digitala stödprogrammet Sjukskrivningskollen, som del i din rehabilitering. Är du intresserad men ej fått förfrågan om att delta, ta kontakt med oss så bokar vi tid för ett möte.
some

Som rehabkoordinator tar jag inga kontakter med andra aktörer utan ditt samtycke. Avsikten är att stödja dig och att du ska känna dig trygg i vad som händer. Kontakta oss gärna och boka tid om du har frågor kring din sjukskrivning eller din rehabilitering. Besöket är kostnadsfritt och ingår som del i din rehabilitering. 

För bedömning om din sjukskrivning behöver förlängas bör du kontakta oss i god tid före. Du ringer då i första hand till våra rådgivningssköterskor för bokning av läkarbesök på telefonnummer 010 357 61 30.