VÄLKOMMEN TILL OSS

ASTRAKANEN VACCINATION

some

Minska smittspridningen – vaccinera dig

Öppen vaccinationsmottagning onsdagar jämna veckor, klockan 13:00-15:30. 

Har du påbörjat vaccinering och fyllt i vaccinationsformuläret är du välkommen hit. Har du fått recept utskrivet tar du med dig vaccinet. Önskar du vaccin mot TBE, hepatit A eller B, är frisk, icke allergisk och inte står Waran eller Eliquis (lättare blodförtunnande går bra) och inte har reagerat på tidigare vaccin kan du komma hit direkt och fylla i vaccinationsformulär på plats. Pneumovax erbjuds till riskgrupp samt patienter över 65 år.

 

Vaccination mot Covid-19
Vi på Astrakanen följer rekommendationerna i Region Kalmar län gällande vaccination mot Covid-19. Vi tillämpar samma regler, bokningsförfaranden och prioriteringar som regionen.

För aktuell information om vaccinationsläget se:

1177.se – Vaccination mot Covid-19

some

 

Säsongsinfluensa
Varje år kommer nya influensavirus och därför behöver du vaccinera dig på nytt inför varje influensasäsong. Vaccinet stimulerar kroppen till ett eget immunsvar mot influensan och det tar en till två veckor för kroppen att bygga upp ett skydd som varar i knappt ett år. Hos dem som insjuknar trots vaccinering, blir symtomen lindrigare och komplikationerna färre. Du bör inte ha en pågående infektion vid vaccinationstillfället.

 

Kostnadsfri vaccination för:

  • Personer över 65 år
  • Patienter med kronisk hjärt- eller lungsjukdom, såsom KOL och svår astma
  • Gravida efter graviditetsvecka 16
  • Personer med diabetes
  • Personer med lever- eller njursvikt
  • Personer med andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft och sekretstagnation, till exempel extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar eller flerfunktionshinder

 

Andra som vill vaccinera sig betalar 160 kronor.

 

Fakta om influensa – 1177